Friday, April 16, 2010

Breast Feeding.

Hurmmm, hari ni aku nk cerita berkaitan penyusuan ku kepada ahmad fatih buah hati pertamaku....

Lately, aku berasa sangat risau berkenaan susu ku yang makin berkurang. Banyak sgt kurangnya rasaku. Aku berniat nk susukan fatih selama 2 tahun, maka bila jumlah susu yang dipam hari2 itu makin berkurang, maka aku amat risau. Tp mungkin juga aku pregnant, tp ini 500% belum tentu. Tp kalau betul , macam mana. Itu pikirku...

Lalu aku telefon adikku untuk bertanya dan dia mengesahkan adalah ok utk menyusu dan mengandung serta menyuruhku mencuba mencari info di susuibu.com. Dan alhamdulillah aku terus dapat jawapannya. And it was OK. I'm happy wiv that info and from that i'm start googling from 1 blog to another blog which is connected to breast feeding. Its quite interesting reading all this blog where all young moms are very positive in giving their best to their children in breast feeding.















 Nota untuk gambar : Dua2 ni gambar fatih masa dia berumur lebih kurang, 4 bulan tak silap aku.. Sekarang dah setahun dua bulan... Lagi 10 bulan nk masuk 2 tahun... Moga aku berjaya...







Kalau tak percaya cuba la baca blog diarg ni semua. Nah, ini Ibu Fahri, ini lagi Ibu Addin dan Nasa, ini lagi Kak Ereena. DAn banyak lagi. Dah lama aku tak berkesempatan melawati dari satu blog ke satu blog begini.  Dan apabila aku baca blog diarang ni seme, macam2 petua aku dapat, macam2 perkara aku belajar dari penulisan diarang.. Tp bila baca blog diarang ni aku rasa terkebelakang pasal menyusukan baby ni. Ader juga yg aku rasa nk jadi cam diarang, jadi aper, MBFPC. Tp puas aku google tak dapat caranye, kalau ader pun tak jelas. Nanti la, aku drop by lagi kat blog diarang ni n tanyer diarang...

Ok la, moral of the story, kerisauanku dah makin berkurang tentang penyusuan td, tetapi aku akan bertekad berusaha untuk susukan fatih sampai dua tahun seperti tekad asalku. Tp aku memg tak pernah ubah tekad cuma lately aku sedih memikirkan ahmad fatih kalau aku tak dapat susukan dia... So, mungkin juga kesedihan itu mempengaruhi kuantiti susu yang dihasilkan. Badan pun lately tak bersemangat langsung, lemah jer...

Entah laaaa, tolong la yer semua kengkawan, doakan la saya berjaya susukan ahmad fatih selama dua tahun dan lebih... beri la saya semangat. Sedihla bila lihat penghasilan susu makin berkurangan... Positf rosma, positif!!!!

Nota kaki keluhan hatiku ini : Saya betul2 nk susukan ahmad fatih sampai 2 tahun..

3 comments:

Rineldi @ Ineld said...

fatih nak dapat adik lagi...

eliyazz said...

cayook..kak ros boleh..weh weh weh..

yutt said...

Rinel,
Blm lagi la, fatih tak puas manja lagi... hehehehe


Alia,
Terima kasih, sokongan itu amat diharapkan (",)

ME

There is a lot of thing in my head. And none of the elements is a positive vibe. I'm tired. I'm hopeless. I'm giving up. I&...