Monday, April 26, 2010

Ntah aper-aper!!!

Saya sudah banyak kali nk update entri untuk blog ini. Udah la buka pagi ni terpaksa cuci habuk dulu, kalau masih belum ada entri konpem bersawang dua tiga hari lagi.

Saya sebenarnya sentiasa berniat untuk update. Contohnya minggu lepas, saya baru buka new post, maka datang mesej dari boss yang berbunyi :

Boss : Kena siapkan presentation UKB untuk mesyuarat pagi.

Saya : Ok

Walaupun sebenarnya kurang ok.. Dari kaler tulisan yang dipilih pun sudah tahu. (Hahahahahaha... Mati saya kalau boss baca.)

Contoh lagi, pada hujung minggu ini, saya baru buka komputer.. Tp fatih pula yang sibuk nk explore the computer. Kata ayah...

Ayah : Tak per ummi, biarkan fatih meneroka.. (Ehhh, macam pernah dengar ayat yang sama pada iklan televisyen jer...)

Ummi : Teroka la fatih, rosak laptop ummi, kita claim dua kat ayah, satu untuk ummi, satu untuk fatih teroka.. Boleh yah????

Maka tiada la update, dan habuk pun bertebangan singgah di sini...

Maka pagi ini, sebelum mulakan tugas dan masih belum berbreakfast lagi kerana kawan-kawan mungkin berpuasa atau sedang berdiet... Aduhhh, panjangnyer ayat, tp maksud sebenar ayat dan entri masih belum sampai.. Saya mula kan semula ayat tersebut ya..

Maka pagi ini, sebelum mulakan tugas,  saya pun membuat la entri ini (Wahh, itu ajer ker ayatnyer???). Sekadar entri untuk saya membebel dengan perut yang sedang bernyanyi riang.. Ok la, sudah la dengan bebelan yang ntah aper-aper ini (baru sampai tujuan tajuk entri, hehehehe ), saya stop dulu, nanti saya buat entri yang sebenar...

Nota kaki entri ini : Saya tetiba bersemangat untuk bekerja. Wahhh!!! Eh, eh, saya kena breakfast dulu... Hahahaha, ada sahaja alasan. Tunggu mesej dari boss lagi barangkali baru rajin bekerja...

2 comments:

cikfara said...

mmg ntah pape....wakkakakak

yutt said...

kihkihkih..

It hits me hard 😉

Children is a gift from ALLAH. We always heard it. Or at least, people around me often discuss about it. It is indeed 100% true. Burden ...