Monday, July 26, 2010

Kawan-kawan saya seme sibuk berblog...


Hahahahahahaha.. Betul saya cakap. Seme kawan saya sibuk berblog. Maka saya yang telah lama tak update ni terasa ketinggalan dari dunia blog nih. Maka saya rasa saya harus mengupdate juga hari nih.. Hehehehehe.. Nampak tak saya dengki... Kihkihkihkih...


Seronok betul saya tengok mereka melayan kerenah mencantikkan belog nih. Alaaaaa, saya dulu pun begitu, malahan lebih teruk lagi. Itu lah syok nya berblog... Kalau ader yang rajin siap belajar lagi bahasa RSS dia tuh.. Dan ramai yang rajin tau. Teringin juga saya nk belajar, tp malas la. Di tambah lagi, pelbagai template yg kita blh perolehi daripada internet. Tinggal google, pilih, copy, tampal, dan taraaaaaaa.. Konfem cantik la blognyer...

Hahahahahahaha.. Tetiba hati ingin bergelak ketawa seorang diri sambil mengupdate blog. Seronok pula mengenang perbualan beberapa minit yang lepas bersama kawan-kawan.. Katanya sekarang, seme berbual melalui belog sahaja. tak boleh bising lagi di tempat mereka.. Mati la saya. Saya kan jenis yang tak boleh bekerja kalau tak berbual. Saya memang tak boleh bekerja laksana mesin yg boleh bekerja tanpa henti. Tp masa saya keje di kilang dulu, mesin pun berhenti untuk rehat tau. Macam mana nih???

Kata kawan saya lagi, kalau ader aper2 update, nanti kita PM di blog sahaja. Macam maner tu????

Nota kaki entri ini : Mmmmm, tak per la, boleh tak kalau blogspot buat PM sendiri. tak mau pakai twitter tu, tp yg blogspot sendiri.. Macam di facebook tu. Possible tak? Hehehehhehehe... 

Nota kaki kedua entri ini : Saya rasa saya senanyer sedikit pening melayan rasa loya dalam diri, so kalau ader aper yg tak kena dengan ayat saya sila abaikan yaa...

Tuesday, July 06, 2010

Morning Sickness

Saya pelik la, bila saya tengok artis yang mengandung kuar komen disurat khabar tentang morning sickness mereka, mesti mereka akan kata , "Oh, alhamdulillah, tiada masalah diawal pregnancy, malahan saya lebih lagi bergerak aktif untuk terus berlakon". Walaupun kurang tepat tapi itu la lebih kurang maksud yang ingin disampaikan.

Saya tak puas hati betul dengan golongan artis ni. (Hahahahahahaha, tak masuk akal kalau nk dengki pun, tp nk jugak!!!) Kenapa??? Kerana dah dua kali saya mengandung dan dua2 kali itu la saya mengalami morning sickness yang amat hebat... Tak caya??? Hurrmmm, sebagai cth, saya muntah sehinggakan daging seketul keluar dari hidung saya. Yang keluar dari mulut? Tak perlu cerita, cukup la saya kata sehingga kosong isi perut... dan, yang lebih lagi adalah bukan sahaja morning sickness, but it more to daily sickness, dari pagi bawa ke malam... 

Tu belum citer tak boleh tido malam, kalau dapat dua jam tido tu, dah kira alhamdulillah.. Orang time pregnant boleh gemuk tapi saya, sehingga bulan ke 5 berat masih tak naik2.. Dah nk bersalin baru la berat naik. Ntah la, ingatkan pregnant kali ke dua ni, tak der dah mcm yg pertama, tp nampak macam 2x5, 5,x2 jer... Sabar jer la.. Bukan niat nk mengeluh, tp nk meluahkan...

Tapi, walaupun sepanjang pregnancy, susah yang amat saya melalui segalanya, namun ALLAH itu maha adil. Di kala saya melahirkan, alhamdulillah, walaupun sakitnya tuhan sahaja yang tahu, namun ALLAh permudahkan prosesnya. Tak tahu bagaimana nk diceritakan bagaimana mudah melahirkan, tp pada tahap penerimaan saya, itu adalah kesyukuran yang amat besar dipanjatkan ke hadrat ALLAH SWT. 

Walaupun saya tak berhenti mengeluh, namun jauh disudut hati saya bersyukur, kerana segala rezeki yg ALLAH berikan kepada saya. ALHAMDULILLAH.

Nota kaki entri ini : Moga kelahiran kali ini juga dipermudahkan oleh ALLAH SWT prosesnya.