Thursday, May 27, 2010

Saya baru sampai opis...

Hahahahaha, tajuk yang diberi sungguh tak tahu apa tujuan entri ini... Tp tak per la kerana itu adalah tajuk terbaik yang dapat saya pikirkan pagi ini....

Saya baru sampai opis, rasanya dengan semangat pagi ini, tetapi..... Apabila saya tengok meja saya, semangat saya terus hilang...

saya baru sampai opis, tapi bila saya tengok komen kawan saya kepada entri yang lepas saya terasa rindu kepada kawan saya yang telah pun berhenti kerja kerana ingin menjadi suri rumah sepenuh masa. Untung sungguh suami dan anak nya... Dia... Tentu la dia seorang yang sangat besar hatinya kerana berani membuat keputusan sebegitu rupa, mulia sungguh!!!

Saya baru sampai opis... Tapi saya dah rindukan ahmad fatih. Lalu saya membuka henpon melihat gambar2nya yang ada dalam henpon saya... Owhhhh, rindu sangat pula rasanya...  Melampau sungguh saya ni... Tak sampai sejam yang lalu saya baru cium dia... Lenkali nk bawa ahmad fatih datang keje sesamer laa... Boleh??

Saya baru sampai opis, dan saya baru duk menaip entri ini, lalu saya berhenti dan berpikir, apa sebenarnya tujuan saya buat entri ini... hahahahahah, tak der tujuan... Sekadar mengisi masa lapang menunggu kawan2 saya sampai untuk saya ajak mereka pergi bfast. Itu pun kalau mereka mahu. Harap2 mereka mahu...


Nota kaki bergambar untuk entri ini : Saya sebenarnya tak keruan kerana saya terasa diri saya kurang sihat pagi ini... Dah ar bangun lambat, pastu tak gosok lagi baju hubby, kelam kabut menggosok ngan mata yang 1/4 sahaja terbuka..  Pastu last2 tak sempat lak masak makanan untuk ahmad fatih... Sebab itu arr saya rindu dia... Macam mana ni?

 Nota untuk gambar : Tengok tu... Macam mana nk menten kecomelan dia kalau tak masak untuk dia?

Wednesday, May 26, 2010

TGI Fridays

Rinel, this entry i wrote mainly dedicated to you.. Oh sorry to disturb while u r still enjoyed ur sate kajang. How it taste ek? Is it as delicious as steak that we ate at TGI Firdays today? Heheheehehehehe...

Owhhhhhh, the source was superb. The middle cook steak??? Nobody can challenge the taste of the steak. And even i cant express the feeling having it in the mouth. It still feel hot and tasty to my last bite. Hurmmm, Yummy yummy...  Owwwhhh, enuf. Enuf. That was unfair to you right.

Eh nel, one more thing. Do u still remember how izzat expressed the taste of the steak that he ate at TGI Fridays? I bet u still remember right, and for ur info the  steak is actually 110% better than wat he told. So, u wanna try. Lets have it. But this time u've to treat us. Owwhhhh, talking bout that, actually fara paid for our lunch today. Maybe that factor improve the flavor of the steak. Hehehehe. Dont be jealous ok...

So i think, enuf talking, the face of the picture will tell u the rest... I'll frame the memories here specially dedicated to you...

 Thats mine.. yummy, yummy, yummy

 mmmm... Its zul wiv fork n knife..  hehehehe, actually he cant wait but anything for you nel...


Mmmmmm.. And Fara... That was when she text u..

Oh nel, can u see their face of excitement, happiness, ...... U tell me nel.. Hehehehehe... Ok la nel.. I think thats enuf to make u jealous and that was my intention.... Lalalaalalalaallalaalalala

Foot note : Owhhh nel, bliv me, the steak was scrumptious!!!!

Tuesday, May 25, 2010

Kembar 5

Saya baru dapat kembar 5... hepinya tak terkata... hehehehe, ya la, 5 kan, banyak giler. Mcm mana nk jaga ni.. Konpius-konpius.. Nama pun belum kasi... Maklum la semua pun belum lagi buka mata... Haihhh.. Penin juga memikirkan.. Bagaimana ya??

Owhh, lupa pula, mari la saya tunjukkan gambar kembar 5 saya... Sebelum tu, mari saya nk ceritakan dulu alkisah chentaku yang seorang ni... Eh, jangan bimbang, cerita ni akan saya kaitkan di akhir perenggan nanti. Ada kaitan, percaya laaa.. Tak! Saya janji saya takkan mengarut panjang... Eh eh eh, takut saya membebel??? Laaaaa, korang kan seme dah tahu, that was born wiv me... Ok la ok la.. Saya cuba...

Nota untuk gambar : Suami ku tersayang @ Chentaku. Okay, ahmad fatih harus enterframe kalau tak tak comel gambar. Hihihi....

Chentaku ini adalah sangat tidak banyak bercakap orangnya, tetapi bila dia mula bercakap, maka dengarkan ajer... Tp itupun dengan saya sahaja dia begitu... Even, masa 1st time saya dibawa kerumah keluarganya, ibu mentua saya juga berpesan, jangan amik ati dengan dia kerana dia memang tak byk ckp orgnya... Maka bila dia tak banyak ckp dia juga garang, dia juga tak banyak komen, dia juga susah nk senyum, dia juga tak pandai memujuk, dia juga, dia juga, dia juga.. Okay tak adil untuk saya terus judge dia yang amat saya sayangi... Kerana walaupun banyak "dia juga" yg saya boleh senaraikan, namun kerana itu la juga saya sangattttt sayangkan dia... Saya juga banyak kekurangan, namun kejadian ALLAH telah menjadikan saya dan dia pelengkap antara satu sama lain walaupun kami bukan sempurna...

Okay, saya dah janji takkan mengarut panjang... Sekarang, saya persembahkan kembar 5 saya. Taraaaaaaa...


Nota untuk gambar : Laaaaa, memang la kucing, saya tak kater pun saya dapat anak, saya cuma kata saya dapat kembar 5... Hehehehe...  Okay, yang besar adalah ibunya, yang lima kecil belum ada namanya...

Tapi saya memang hepi bila sinba ni bersalin... Owhhh, lupa nk introduce...

Ummi : Meet my fierce cat aka ahmad fatih's besfren aka sinba. We can call her sinba or, as for ahmad fatih called baaa only...

Hahahahaha, dia memang garang, tengok la mata dia bila saya kacau anak2 dia untuk amik gambar... Saya tahu la dia nk buat cam artis2 tu, nk sorok lu gambar anak sampai abes pantang. Tp lek arrr sinba, blog ummi ekslusif la... Seme yg baca ni kompem tak kasi info kat press punyer..

Ok, back to the topic. Saya memang hepi bila sinba ni dapat anak. Tapi chentaku 100X lagi hepi dari saya. Bayangkan la yaaa (sila bayang ok). Dia menunggu sinba ni bersalin, mcm tunggu saya nk bersalin. Jap2 tepon saya tanyer, dah selamat ke belum sinba bersalin, dapat berapa anak. Ok tak seme. Siap nk balik keje awal lagi, sebab spesyel katenyer hari sinba bersalin.. Even kotak tempat sinba bersalin tu dia yang sediakan. Siap dia kata sebelum dia pegi keje sinba dah pecah ketuban.. Tengok. Sampai itu pun dia tahu. Saya pun tak tahu. Memang excited la dia...

And sekarang bila sinba dah bersalin, dia siap cakap :

Ayah : Sinba ni sayang betul ngan anak2 dia. Pantang dengar bunyi anak2 dia, tengah makan pun terus pegi masuk kotak cek kondisi anak2nya n terus kasi susu...

Lalu, mendengar ceritanya, datang la idea saya yang mengada2 nk merajuk dan menyakat dia... Lalu..

Ummi : Alaaa, ayah ni kan, puji2 sinba camtu. Jeles ummi. Nampak sangat ummi ni tak bagus cam sinba.. Biar jer kalau dengar fatih menangis, tak der nk susu kan fatih.. Sebab tu ayah tak pernah ckp ummi mcm ayah ckp kat sinba..

Dan pada kebiasaannya apabila dia mendengar tone2 merajuk saya, dia akan terus senyap dan buat2 sibuk, dia memang tak suka gaduh ngan saya... Dia kan seperti yang saya gambarkan kat perenggan atas tu. Itu saya tahu! tp saya tetap nk merajuk. Tp kali ini saya silap.. Dia terus jawab ni.. Hurmmmm, good improvement... Hehehehe...

Ayah : Owhhh, ummi nk jeles ngan sinba ker. Ada ker sinba nk dibandingkan ngan ummi yang cantik baik hati jaga ayah n ahmad fatih hari2.. kan ahmad fatih?

Ahmad fatih pulak lately dah pandai bersekongkol ngan ayah dia, siap angguk lagi.. Tergelak besar saya dan chentaku.. Apa ntah yang dia anggukkan.. Tak jadi saya nk terus mengajuk...

Nota untuk gambar : Tengok. Boleh ker saya nk merajuk kalau tengok muka dia mcm ni sambil mengangguk... Adoiiii.. Tak aci la ahmad fatih ni...

Nota kaki entri sinba ini : Ahmad fatih dah ayahnya betul2 dah pandai memujuk saya lately, susah betul saya nk merajuk. Macam ni.. Saya ingat ahmad fatih dah kena tido di bilik sendiri ni, baru saya boleh merajuk lebih sikit ngan ayahnya, kalau tidak baru tarik mood dia dah dtg cium saya, itupun atas arahan ayah dia... Huhhhh, bijak sungguh ayah dan anak...

Friday, May 21, 2010

Luahan rasa saya....

Banyak yang saya nk eksperesikan disini hari ni.. Tp tiada cara dapat sy pikirkan untuk membuat ayat terbaik. Terlalu mengayat juga mungkin memboringkan... Benarkan saya meluahkan apa yang berada dikepala kebelakangan ini..

Ntah la lately ni saya semakin malas nk menulis. Apa alasan saya tak tahu. Mungkin juga disebabkan bebanan kerja yang banyak terpaksa dilunaskan. Tambah lagi, saya bukan pakar di bidang ini dan untuk mencari pakar dibidang ini juga sangat la susah dengan situasi sekarang. Di tempat saya bekerja?? Pun tiada yang pakar... Bekerja dan harus belajar pada masa yang sama buat saya rasa sangat letih... Bukan sahaja letih untuk berpikir tapi letih juga untuk membuat kerja lain...

Ntah la... Bebanan kerja sekarang bertambah berat apabila kekadang orang yang kita harapkan juga kurang dapat memberikan input. Malah bila timbul masalah bukan penyelesaian yang diberikan sebaliknya ditambah dengan kerja lain2 yang kekadang saya rasakan menambah lagi masalah. Namun akan saya usahakan juga. Itulah antara tanggungjawab yang harus saya pikul sebagai makhluk ALLAH dimuka bumi ini.

Jika dulu saya tiada komitmen lain, hanya bekerja sahaja. Tp sekarang setelah menjadi seorang isteri dan ibu serta pada masa yang sama memerlukan saya bekerja keras memikirkan semua task2 yang diberikan di ofis membuatkan saya betul2 terduduk keletihan pada hampir setiap hari selepas makan malam... Betul la kata orang jika tak kuat semangat susah juga menjadi perempuan yang berkeluarga dan bekerja at one time..

Tp itulah cabaran yang harus saya ambil. Saya tidak boleh mengalah. Banyak yang harus saya lakukan. Kesibukan dan keletihan bukan alasan yang baik untuk saya terus mengeluh. Bersyukur mungkin pilihan yang lebih bijak. Pasti ada hikmah yang telah tertulis namun norma manusia itu tidak pernah tahu bersyukur malah sering menyalahkan.

Nota kaki entri keluhan saya : Meluahkan bukan bermakna saya kecewa, bukan juga bermakna saya telah mengalah, jauh sekali bertujuan menjatuhkan sesiapa, tetapi meluahkan bagi meringankan apa yanga ada dikepala... Sekadar omongan kosong agar tekanan yang saya rasa dapat dialirkan ke saluran yang betul tanpa memberi kesan kepada persekitaran. Juga dengan harapan, agar saya dapat kembali ikhlas bekerja kerana ALLAH SWT setelah mengeluh tanpa henti akhir2 ini...

Tuesday, May 18, 2010

saya rindu ahmad fatih

Tadi sesudah semayang zuhur, saya dan kawan berbual perihal keaktifan ahmad fatih kebelakangan ini.. Sehabis berbual dengannya, saya rasa saya sangat rindukan ahmad fatih.. Lalu saya terus ke komputer dan melihat gambar2 nya yang ada dalam komputer saya...Tp tak banyak la yang ada lam komputer opis ni...  Jom tengok dengan saya...

Ni ketikanya dia baru 2 bulan...

Nota untuk gambar : Ini la waktunya saya rasa fatih paling comel. Nk tau naper, sbb waktu ni dia la paling baik, takder nangis, takder panjat, takder tolong kemas, cuma senyum jer yang dia tahu... Kira baik arrr tu kan...

Ni ketikanya dia dah 4 bulan... 


Nota untuk gambar : Pun masih baik. Kira mcm budak nerd yang tembam.. Hehehehe..

Ini pula ketika dia sudah boleh meniarap, dalam 5 bulan mcm tu tak silap saya... Hurmmmm, sila lihat ya, bagaimana transformasi keaktifan dia bermula disini...


Nota untuk gambar : Betul kan??? Tgk, baru lima bulan dah pandai senyum menggoda!! isk isk isk isk...

Ok next, ini ketikanya...1st hair cut... lupa dah baper bulan...

Nota untuk gambar : Tengok, terpaksas diletakkan dalam walker, kalau x nescaya habis satu bilik dikemasnya walaupun time ni dia baru pandai merangkak...

Tp sesungguhnya proses membesarkan itu tidak dilalui tanpa senyuman semata. Kadang kala, kerisauan serta tangisan jua mengisi sebahagian perjalanan itu...


Nota untuk gambar : Tengok tu, dia masih aktif, tp ummi punya hati, tuhan sajer yang tahu...

owhhh, ada la ketikanya dia demam dan tak aktif, tp itu time, suhunya udah 39 darjah celcius.. Betul, memang dia tak aktif... Ummi pun sedih tgk dia camtu...

Nota untuk gambar : Cian kan kat anak ummi tu... huk huk huk, ummi yang sedih berlebih. Standard la, ummi kan over...

Lagi?? Hurmmm, lain2 tu walaupun demam dia tetap menten. Menten comel... hehehehe.. Takcaya. Jom, kita layan saya yang kerinduan ini...

Nota untuk gambar : Tengok tu... mata, idung n mulut seme pun berair...

Dulu ketika ahmad fatih kurang dari setahun, dia selalu demam, saya pun selalu jer EL... Kata nek ma, budak2 kecil memang giitu, beralih bulan pun demam... Tp ummi ni, bila ahmad fatih demam ker, selsema ker, batuk ker, aper2 jel la ker, pun ummi yang risau lebih... Fatih demam, ummi yang tak tido malam.. Ummi yang sibuk nk ke hosp.. Sampai kata ayah yang kebosanan melayan ummi, nanti kita bina hospital satu depan umah kita ni... Hehehehe.. Standard la ummi kan.. Over nya sentiasa...

Dan sekarang, alhamdulillah, ahmad fatih dikurniakan ALLAH SWT dengan kesihatan...

Okay, saya dah tak rindukan ahmad fatih lagi... hahahaha, terasa zalim jer ayat tu.. Maksud saya adalah, "okay, saya dah boleh sambung keje, kerana dari pagi saya hilang mood bekerja..." Dengan melihat gambar ahmad fatih, mood saya pun dah kembali...

Nota kaki entri kerinduan ini : Saya memang selalu rindukan ahmad fatih... Ayah dia pun saya selalu rindu.. Tettttttt..

Entri tanpa hala tuju...

Ala korang. tolong la saya... Sesungguhnya saya betul kekeringan idea nk mengupdate belog ini lately. Chop!! Bukan kering idea, idea ada, bahan ada, tp malas sungguh saya lately. Mungkin kah kerana tekanan kerja. Bukan juga kut...

Nanti la, saya diskas lagi ngan ahmad fatih.  Biar dia la yang tolong ummi dia update...

Cakap pasal ahmad fatih, malam td ada tetamu kerumah saya. Maka bila ada tetamu ahmad fatih akan la kontrol macho dia dan tiada la dia menyusu untuk satu waktu yang agak lama. maklumla tunggu tetamu balik br la leh menyusu... Ummi kan sibuk layan tetamu. Maka bila tetamu balik, saya pun sesajer la menyakat dia...

Ummi : Saper nk neneng angkat tangan.. Cepat angkat kalau tak offer cancel..

Ahmad Fatih, dengan cepatnya mengangkat tangan.. Bes jer saya tengok, bila saya kata tak boleh dia sengih gelak2.. Owhhh, saya kalah dengan sikecik sorang tu... Alololo ahmad fatih, tak baik tau amik ati ummi camtu... Ahmad fatih tau ummi kan mudah cair...

Nota kaki entri yang tak berhala tuju ini adalah : Isk isk isk, cepat la ahmad fatih boleh bercakap, tak sabar sungguh nk dgr dia berceloteh...

Thursday, May 13, 2010

Ini Ahmad Fatih...

Betul! Ini memang ahmad fatih yang update belog ummi.. Ahmad fatih tolong ummi sebab dah dua tiga hari ummi duk citer kat ahmad fatih yang ummi terasa tiada mood untuk update belog dia. Lagipun ahmad fatih pun salah juga, ummi buka jer komputer ahmad fatih mesti akan enterframe. Ummi tu manja ngan ahmad fatih, kalau ahmad fatih ada sebelah, mesti ummi sibuk cium ahmad fatih, pasti peluk ahmad fatih n tak jadi la ummi update belog. Isshhh, ummi tu memg kekadang over sket, tp tu la ummi ahmad fatih. Malu tau ahmad fatih, langsung tak macho asik kena cium jer...

Ishhh, kena kasi tau ummi camni. Kalau ummi kata neneng cuma sampai umur 2 thn, maka cium2 ahmad juga sampai 2 tahun jer, nanti ahmad fatih nk kena control macho kay ummi, malu arrr budak lelaki yang hemsem kena cium ngan mak dia...

Eh eh, dah byk ngumpat ummi ni. Hehehehe... Kay la, ahmad fatih tak mau citer panjang cuma nk tunjuk gambar ahmad fatih yg ummi kater makin nakal, eh makin baik. Tp ahmad fatih memang baik senanyer.. Percayala kawan2 ummi. Ahmad fatih memang budak baik, cuma ahmad fatih kekadang tu, terlebih sket jer, itu pun niat ahmad fatih cuma nk tolong ummi, tp ummi tu memang cerewet. Seme salah, Nk susun periuk pun ada layout... Laci ni benda lain, laci lagi satu benda lain, letak jer la kan?? Janji lam laci, bukan org nampak pun... Heheheh, ngumpat ummi lagi. Bese dia!!! Tak masuk syurga nih!!!

Nota untuk gambar ahmad fatih : Ini ceme ahmad fatih main sorang2 tau. Ummi sibuk buat keje lain. Baik tak ahmad fatih, langsung tak kacau ummi...

Nota untuk gambar ahmad fatih : Tengok tu, ahmad fatih baik jer baring, maner ada buas2.. Ish ish ummi ni, selalu tau kata ahmad fatih nakal, sedangkan ahmad fatih la paling baik.

Nota untuk gambar ahmad fatih : Ini ahmad fatih naik horse ngan ayah, nampak tak ahmad fatih mcm mana. Baik tau, diam2 jer duk atas horse. Horse tu pun suka ahmad fatih.. 

Nota untuk gambar ahmad fatih : Ini pulak... Hehehe, ahmad fatih sajer jer letak, sebab nk sejukkan ati ummi... Ummi selalu kata kalau ummi marah, ahmad fatih senyum maka ummi akan tak marah lagi...

Okay, dah la.. Nanti ummi marah.. Nanti ummi kata lagi seme pun ahmad fatih nk enterframe..

Alaaaaaa, ahmad fatih mana tau nk letak apa kat nota kaki. Kira abes jer la ya.. Babai.. Nanti ahmad fatih enterframe lagi... Cik rinel, ahmad fatih tgk tau belog cik rinel, jgn arr amik gambar ahmad fatih lagi, malu arrrr.... Cik fara, ahmad fatih baca tau komen cik fara, nanti ahmad fatih nk facebook anak cik fara ek... Cik akmal, nanti kita nk main samer arish yer.. Blh tak? Ari tu sibuk kontrol macho sampai tak sempat main ngan arish..

Dah tau apa nota kaki untuk belog ummi ni : Mesti seme kata, bijak nyer ahmad fatih taip, tp senanyer, ummi yg tolong tau, ummi buat seme ayat, ahmad fatih bagi point and idea jer dan ummi tak dibenarkan mengubah sebarang isi penting walaupun ngumpat ummi.. Hehehehe.. Tp ahmad fatih memang bijak, sbb umi selalu doa camtu...

Thursday, May 06, 2010

Saya seorang ummi...

Pagi ni ahmad fatih bangun awal betul. Sama-sama bangun ngan ummi. Tp ummi tak per la, ummi byk keje nk buat... Tp ahmad fatih... Hehehehe, sian ayah, kerana akhirnya ayah juga bangun 5.15pagi. Apa lagi melayan si kecik tu la... Pepagi bangun terus kejut ayah dia ajak main...

Buas sungguh sikecik sorg tu lately... Seme benda nk dipanjat, seme benda nk dikemas... Dah la, dia sekarang semakin pandai. Kalau dia buat sepah, ummi marah dia nangis...



 Nota untuk gambar : Tengok la, segala bentuk pertolongan di segala tempat dia akan enterframe untuk tlg kemas. Ummi???? Redha jer laaa....

Pastu bila ummi kata : Jangan nangis ahmad fatih, kalau nk sesuatu tak blh nangis, kena usaha, Sekarang minta maaf ngan ummi sebab buat sepah semua ni. Peluk ummi cium ummi... 

Tau apa dia buat? Dia dtg kat ummi, peluk n cium ummi... Adooiiii, tak per la fatih, teruskan lah mengemas..

Itu kalau ngan ummi... Kalau ngan ayah pulak, tengah menyusu ni, pastu tetiba nampak lampu kereta ayah kat luar... terus sikecik tu berlari pegi tunggu kat pintu rumah.

Bila ummi kata : Salam ayah fatih, ayah letih baru balik keje tu.

Tau apa dia buat?? Siap hulur tangan utk salam, pastu terus cium pipi ayah... Adoooiii, si kecik ni sangat bijak mengambil hati... Camaner nk marah dia? Haih.. Layan jer la...

Ketika ini lah maka saya teringat akan ketika fatih masih kecil, atau masih baru dilahirkan. Lain sungguh rasanya bila dah jadi seorang ibu.. Hilang segala penat lelah kesakitan disaat ingin melahirkan apabila melihat sicomel ummi ni.

Nota untuk gambar : Saat fatih baru sahaja dilahirkan pada pukul 3.04 ptg, seberat 2.73kg.. Kecil comel jer dia.

Tak pernah terbayang rasanya menjadi seorang ibu. Macam2 ada dalam fikiran sebelum melahirkan, tp bila dah jadi ibu, baruku paham definisi ibu itu. Patutla ma selalu selitkan dalam leterannya ayat "Nanti angah tau la bila angah dah ada anak". Fatih tunggu ek, bila besar ummi copy paste jer leteran nek ma tu sebab ummi dah paham ayat tu... Kihkihkih..

Nota kaki yang panjang untuk entri ini : Petang semalam bila tengok  drama Adamaya di TV3 saya ckp kat ahmad fatih.

Ummi : Tengok tu amani ngan ummi dia, cium salam tangan semua bila ummi dia nk pegi keje. Ummi pun hari-hari tau cium ahmad fatih sebelum pegi keje, tp ahmad fatih tido lagi, so ahmad fatih tak salam ummi n cium ummi.

Pagi ni dia salam n cium saya bila saya nk pegi keje, terharu sungguh saya sehingga menangis lam kereta dalam perjalanan ke tempat kerja. Walaupun dia mungkin tak paham apa yang saya ckp semalam, dan pagi ini cuma kebetulan dia bangun awal, tp saya tetap terharu...

ALHAMDULILLAH, syukur ke hadrat ALLAH SWT kerana bagi saya merasa nikmat menjadi seorang ummi...

Tuesday, May 04, 2010

Sehari Di Bakri, Muar...

Terasa seperti banyak giler cerita yang nk dikarangkan disini. Tp ini hari saya ingin terlebih dahulu menunjukkan gambar seorang hot mama... Kihkihkih... Geli bunyi nyer... Bukan hot mama, tapi ibu cekal...Hahahahaha, lagi tak sesuai.. Tak per la, tengok jer la ek apa berlaku seterusnya.. (^-^)...

Ohhhh, sebelum biar saya cerita dulu, takut nanti gambar ni disalahertikan pula oleh sesiapa yang membaca. Semalam saya ke Maktab Teknik PDRM Bakri, di Muar Johor untuk urusan kerja yang harus dilunaskan segera kerana telah tertunggak hampir setahun disebabkan beberapa masalah. Seronok gak ke sana, melalui kawasan yang betul2 kampung.. Makan pun makanan kampung, simple giler lak tu. Macam mkn kat umah.Tak percaya?? Nah, lihat ini...

 Nota untuk gambar : Niat di hati yang murni nk amik gambar en. lembu kat seberang sana tu...Tp terganggu lak ngan roadtax tu... Harap korang seme nampak la en lembu yang hemsem tengah posing sakan kat seberang sana tu (Hehehehe, sajer tak mau ngaku yang saya masih tak mahir mencari angle terbaik untuk snap picture)
Nota untuk gambar :Indah kan pemandangan. Tak. Bukan. Saya langsung tak berniat nk amek gambar kete yang sibuk enterframe tu.. saya nk amek gambar tiang elektrik tu seme...

Nota untuk gambar :  Ini lah makan tengahari kami. Asam pedas, telur dadar dan sayur toge campur kucai. Sayur tak sempat enterframe sebab lambat sampai. Simple yet very delicious. Style kampung nyer menu n evironment... Tepi sungai ni...

Seme ni di bakri muar... Lepas makan baru la kami ke Maktab PDRM Bakri untuk mulakan tugas2 sebagai penjawat awam... Hehehehe, suci murni sungguh ayat itu...

So, ini lah dia antara aktiviti kami....

Nota untuk gambar : Sessi taklimat di shooting range sebelum testing dibuat...

 Nota untuk gambar : Ini semua polis-polis yang tembak lu, mereka kan pakar.. So, this is time bacaan diambil. Steady kan diarang ni...

Nota untuk gambar : Hot mama @ Ibu cekal. Hehehehe... kihkihkih... Ooopppsss, ini bukan gaya semata kay. I did really shoot. With real pistol n life bullet. And the most important thing, with experienced guidance beside me. Tp time gambar ni diambil, masih tgh berlatih, so gaya mesti 10 markah la... time menembak, huhhh, kuat oooo momentum dia...

Jangan salah ertikan aktiviti kami ini.. Kami buat ni seme dengan legal dan mendapat permit. Sebenarnya ini adalah sebahagian daripada testing yang dilakukan bagi mendapatkan bacaan untuk tugasan kami. Boring arrrr, citer pasal keje. Tp kene tulis gak, takut ada yang tersalah sangka hingga perkara ini dijadikan bahan untuk memburukkan pihak2 yang terlibat...

So, this is totally work. Its legal, and we've a permit to all this.. Thousand thanks to the POLIS DIRAJA MALAYSIA for your 110% commitment on this job. They are really great. Being there make me realize that PDRM are really important to this country. Tabik POLIS POLIS kat MALAYSIA ni... Kerana mereka maka pagi ini saya masih boleh menaip entry ini dengan aman sentosa...

Nota kaki entry ini : Siapa kata bekerja itu tidak menyeronokkan. Saya seronok bekerja. Semalam saya jumpa abang-abang polis ni pun mereka kata mereka seronok jadi polis yang sentiasa berkhidmat menjaga kemanan negara. See.. We LOVE our job...