Thursday, August 19, 2010

Macam-macam cerita

Mmmmmm.. Macam maner nk start ek. dah lamer sangat tak menulis, so macam dah tak tau macam maner nk buat ayat. So, if there is any mistake or any ayat yg berbelit-belit tu, korang cuba la baca byk2 kali, insyaallah paham. Hehehehe...

Starting dengan niat dihatiku ini yang ingin mengucapkan selamat berpuasa untuk semua yang duk baca blog saya yg sepi sekian lama ni. Seribu kemaafan saya pohon di atas kesepian yang saya wujudkan disini. Moga semua dapat menjalankan ibadat puasa pada ramadhan kali ini dengan penuh ketaqwaan. Oh ya, saya puasa penuh ya tahun ini. Dah dua tahun saya dpat puasa penuh, dan insyaallah kalau tahun ni Allah masih beri saya kekuatan yang sama, maka saya akan berusaha untuk berpuasa penuh bagi tahun ketiga... ALHAMDULILLAH..

Ok, setel satu, niat yg kedua adalah untuk menyenaraikan senarai entry yang harus saya buat bagi mengcover yang lepas2. Banyak yang saya nk cerita, Tajuk pun macam2 cerita kan (",).. Oh ya, yg paling sy nk cerita tentu lah berkaitan sikecik comel ahmad fatih tercinta tu.. Dan lagi pasal 2nd time pregnancy ni.. Mmmm, lagi... Berkaitan..

Eh cup, kan saya kater td saya nk listkan. Ok bermula sekarang ya rosmawati. Senarainya adalah :

1. Apa ya yang ahmad fatih dah blh buat sekarang. Umur dia dah nk masuk 18 bulan tau menjelang 26/8/2010 ni.. Ok tunggu ek..

2. 2nd time pregnancy. Mmmmmm, byk org tanyer, 2nd time ni excited mcm 1st time tak? Mmmmm, kadang2 saya sendiri terpikir, saya excited tak? dan jawapannya... Kena arrr tungggu entry pasal tu.. Hehehehe...

3. Apa yang saya buat ek sepanjang saya duk melayan morning sickness saya nih.. dan aper saya buat bila saya dah recover ni. Dah recover ker? Mmmmm, ok kut, setakat ni dah berjaya puasa selama 8 hari.. Harap2 berjaya la sampai 30hari...

4. Owwwww.. Baju raya kami sekeluarga dah siap. Semangat tak? Nanti saya tunjuk. Tp yg ahmad fatih jer la... Comel. Nanti saya suruh dia pakai n saya amik gambar ya.

5. Mmmmmmmmmm...

Aper lagi ek. Laaaa, tadi banyak rasanyer. Tetiba jer dah hilang dari kepala. Kay la nanti saya update entri sebagaimana yang telah ditulis di atas... Saya akan mencari alasan untuk meluangkan masa yang memang byk nih untuk menghapdet..

Sehingga itu, selamat berpuasa, selamat buka puasa, selamat berterawih, selamat bersahur, dan selamat bekerja...

Nota kaki entri ini : Dah lamer sangat tak tulis entri. Aper ek yg selalu saya tulis di nota kaki?