Tuesday, July 14, 2009

Lamenyer tak update.....

huhhhh... lamer betul tak update. Bukan sibuk pun, tp bukan tgh mood nk update... And actually a bit busy. Nk pindah umah. Tak lamer lagi dah, and i cant wait anymore. It's really exciting. Lagi-lagi bila pegi tengok umah, semua dah almost ready... Actually yg ptg ader umah, cukup keperluan pakai, makan minum, n keperluan harian yang lain dah sgt bersyukur. Dan yang paling penting ader suami and anak kat sisi... Yang lain2 tu tak per bila ader mereka. Yang lain blh usahakan. Umah sewa pun tak per. Hehehehe, but we must try our best for life kan... But, mereka mesti ader sebagai pemberi semangat... Lagi2 suamiku chentaku tu... Kalau dia tak der aku nk buat keje pun tak reti. Blur memanjang... Luv u alots abang...

mmm... aper lagi yg terjadi lately ek. Ntah, aku tak dapat pikir aper yang best pun. Biasa-biasa ajer. Seme pun yang dibuat berkaitan ngan umah baru. So, kalau citer panjang lagi pun pasal umah gak. Beli lampu, beli langsir, beli perabot sket2, buat cabinet, dll. Aper yang blh dikatakan, byk gak la berhabis utk umah ni. Dan seperkara yang aku belajar adalah, bila beli umah tu n hutang bank itu adalah suatu permulaan sahaja. Lepas tu nk masuk umah lagi byk duit nk kena pakai. Kesian chentaku, aku tgk berusaha gigih dia bekerja siang malam utk cari duit.

Abg, ketahuila bahawa sayang sentiasa bersyukur dengan aper shj yg abg kasi. Tak perlu mahal, tak perlu berjenama, yang ptg cukup utk kita bertiga sudah la. Jangan la pressusre diri abg sgt, sayang syg sgt kat abg, sedih la bila tgk abg tertekan jer. Kita buat slow2 la, tak yah seme nk kena sediakan satu masa, seme yg dah ader tu dah lebih dari cukup abg. Dan seperti yg selalu syg ckp, yg ptg sekali abg ader kat sebelah syg, n othez doesnt matter anymore. We'll do it together abg... Time kasih abg... Sayang syg abg sgt2..

oooooooooooo.. terlupa lak lagi satu citer best. Pasal kete kesayangan aku tu la. Rosak teruk rupanya kete tu. Sedap jer hari2 aku bawak pi keje. Selagi blh jalan aku lenjan jer. Baru jer anta repair last weekend, n jumlah duit yg perlu dibayar utk kerja servicing n repairing is about RM5000.00. Terduduk aku. Seme pun rosak, enjin nk lunyai aku kerjakan. AC samapi panas daaa (tu la sbb nyer pun ku pi anta kedai) Tapi actually bukan aku yg kerjakan pun. In fact aku jarang giler bawa sejak dah kawen ni. Asik kasi org pinjam jer. Tu la sebabnya rosak kater chentaku. Tp yg sebenarnyer rasa aku, dah 5 thn kete tu aku pakai, tak pernah dia meragam. Sbb tu la bila sekali repair jadi mcm tu. Tak per la, aku kena bersyukur sbb tak pernah dia mati tgh jalan. Walaupun macam2 rosak dia setia jer bw aku pi n blk keje... Hehehehehe... Yang ptg kater chentaku, redha dgn aper yang berlaku, baru lah tenang hati kita....

Dan yang plg ptg, time kasih kat abang, chentaku la, kerana tlg repair. Eh, tlg byrkan kos repairing tu. Syg byr blk installment tau, RM500 sebulan kat abg n start lepas raya ek.. Hehehehe, skrg ni tak blh start lagi, ader nk byr kredit card lu...

Aper lagi ek... Tak der dah kut yg best nk citer.. Tp aper pun seme best bg aku. Hari2 aku memg best jer, ader suami and anak disisi... Bersyukur ke hadrat ilahi kerana kurniaanNYA kepadaku. Yang ALLAH kau tetapkan lah imanku agar sentiasa mengingati MU serta bersyukur diatas segala kurniaan MU...