Tuesday, June 26, 2012

my lovely workstation....





is it lovely? orrrrr, actually..... hihihihihi.. no need to mention la. whatever it is, it's cozy enuf for me to do my daily task.. this is also the place where i eat, sometimes, gossiping, ngumpating, heheheheh, gogling, shopping... hahahaha.... nampak sgt ai x buat keje.

tu blm  i kata i watch you tube here? you tube? eh movi pun ader kut.... hahahaha... LOVELY KANNNNNN!!!

the truth is ai xder la trk camtu. tp nature keje ai memg buat ai ader peluang buat seme tu kat workstation ai. tp kalau ai ader keje, sampai pukul 3@4 pg pun blm tentu ai dpt tido. and sometimes, sbln ai x msk pun opis.

motip ai tangkap gbr n upload di blog ni adalah krn, dalam, 2@3 bulan, nk npk ctk mcm ni adalah sekali. so, sbg kenangan utk ai la ni kiranya....

nota kaki entri x berpekdah ni adlh : u olls layankan ajer ai ni. mungkin ai ni tgh mood mengong ni.... hihihihi

Monday, June 25, 2012

dia kawan kami..

hampir terduduk membaca msg dari adikku, der tadi.
lagi terduduk bila mdgr cerita sebenar kejadian.

dia kawan kami.
sebetulnya dia kawan der.
kawan rapat der.
tp kawan2 di zaman sekolahnya dulu memg rapat dgn kami sekeluarga.
tidak terkecuali arwah. 
malah arwah salah seorg yg byk membantu tatkala aku dan der melangsungkan perkahwinan.
arwah juga la pengapit der.
teringat ketika kami sama berbual atas katil dimlm pengantin.
ader arwah, der dan tikah.
x lama pun.
baru 4thn.
masih baru.
masih dalam gambaran gurauan kami tika itu.
namun kini semua tggl kenangan.

kata ja, adikku semalam : arwah dan family (suami dan anak berumur 9 bulan) eksiden. dilanggar oleh sebuah kereta yg x berjaya memotong sebuah lori lalu melanggar kereta arwah sekeluarga. pemandunya drunk!! arwah sekeluarga semua x dpt diselamatkan. arwah juga mengandungkan anak ke dua.

terdiam aku mendengar.
tak mampu nk komen aper2.

namun ja sbg lagi kata2nya : "xper la, arwah baik orgnya. x pernah tggl sembahyang."

dan yang itu 100% aku setuju.
arwah memg baik.
moga arwah dan keluarga ditempatkan dikalangan org2 yg beriman.

dalam kenangan. 

nota kaki entri : walaupun dia (pengapit pengantin) kawan baik adikku der (pengantin dalam gbr di atas), namun kehilangannya btl2 buat aku terasa. buat aku berfikir. buat aku termenung. btl, aku kehilangan.

ALFATIHAH buat arwah sekeluarga.

Sunday, June 24, 2012

lepak di oldtown white coffee

hari ni kononnya nk amik baju raya di shah alam.
dh spi sana bj x siap juga.
dh siap tiga mggu yg lps sebenarnya.
tp lain yg diorder lain yg dpt.

oleh krn dh spi shah alam, tp aper pun tarak.
maka chentaku tlh decide utk minum2 di old town white coffee yg ltknya dua tiga langkah dr tpt kami parking.
so, aper kami buat disana???





hurmmmmm, mkn roti jer!
yg lbhnya main tab n ai sbk tangkap gbr.
tu la hasilnya.
gbr2 buah hati pengarang jantung ai.

nota kali entri ini : seronoknya dpt spent time sambil minum2 mcm ni....

Saturday, June 23, 2012

alololololo.... manjanya

alolololo.... nk tgk bdk kuat merajuk...
jommmm....


tu muka control.
tgh nangis tu.
npk flash sempat spt dia sym.

tp ahmad faris manjanya melampau.
mana blh thn lama.
kuat ngajuk tu.
dh la susah nk pujuk.
meh nk tunjuk bila kontrol hemsemnya dh abes.


org tunjuk perasaan sekuat hati.
itu la dia ahmad faris...


tgk dia sbg lg.
lg besar muutnya.
kay la, kay la, jom nenen!!!

nota kaki entri ini : kata ayah, ummi pun x kuat ngajuk macam ahmad faris.

buat per tu....



hehehehe.... ahmad fatih buat per tu?
cer teka???
itu la bendanya yg boleh alih perhatian ahmad fatih kejap...
kalau x, x blh la ummi buat keje....
x blh la adik manjanya tido....
x blh la ayahnya baca paper...

ini diaaaaa....


itu dia punya tauuu...
jgn harap org lain blh sentuh tu.
pinjam kejap blh la.
tp lamer sket dia akan ckp "tab tu abg punya la"
Hahahahaha....
layankan ajer....

nota kaki entri ini : aku dulu kecik2 tv 14 inci jer. remote pun xda. namun, itu la paling bharga kat kami sekeluarga.

Friday, June 22, 2012

it's a jubah day!!!!

hehehe, it's friday, it's a jubah day...... ini hasilnya keje yanie (PA BOSKU) yang mencadangkan agar semua memakai jubah. ingatkan sesajer. rupanya ader perancangan khas.....

tp  kekadang syiokkk juga.... sekadar menambah erat silaturrahim sesamer kita..

apakah perancangan khas tersebut? nk amik gbr utk upload ke mukabuku. whattttttt???? korang rasa ntah aper2?? u olls shud try. it does meant something. tp seme harus sporting la. jgn ingat ini seme permainan budak2 je. my boss pun join tau.... comel jer...

kay la, kay la. let's tengok jer la...

shonok tauuuuu... seme pakai jubah. tapi masih ramai yang xder dlm gambar...

walau korang tak rasa aper2 , tp lepas kitarg amik gbr, then tgk blk, kitarg gelak samer2. kan ker mengeratkan silaturrahim tuh. comel tau.... simple thing, very childish but yet it's a good thing...

walaupun ai tak leh nk update ke mukabuku sbb ai ni outdated dan tua maka xder mukabuku, tp ai blh update blog. update sambil senyum lagi2. hehehehehe.... xper la org kata i giler pung, janji ai hepi.....


nota kaki : lalalalalala..... mari pakai skirt pada hari rabu!!!!

INSTAGRAM

ape ke bendanyer instagram tu? semua org pun duk sibuk citer pasal instagram ni. aku pulak x sempat lagi nk nyibuk2kan diri  utk google apakah difinisi instagram ni.....

so utk memastikan diriku x la ketingalan jauh (sebenarnya tak nk la npk oudated sgt) maka ku busy busy kan diri menyemak di wikipedia apakah ia. tak mau kalah kan..... cari instagram di wiki.... hehehehehhe.. the fastest library ever right? ni kan zaman seme info dihujung jari anda

so what is instagram? ala..... software jer pun. free photo sharing program kata en. wiki. lorrrrrrrrrr..... eh tapi.... best gak la. dia blh amik gbr (lkamera tu kamera phone la. bkn install instagram dapat kamera tau) pastu terus filter (ini maksudnya blh kasi efek bagai2 kat gbr tu la- efek tu dh ready, cuma tggl pilih and click then taraaaaaaaa gbr dh jadi ctk) and pastu blh la trs update ker pelbagai laman social networking......

utk diriku yg takder sebrg social networking ni masih blh pakai, utk edit gambar. ctk hasilnya. tak caya? meh nk share.....

gambar lam entri semalam...

Ni pun sama.. Sesajer nk kasi korang npk hasil perbuatan INSTAGRAM yang best!

Ni harta termahal aku nih.. Ader sentimental value kannn...

haaaaa.. kan senang tu. Dua tiga klik dah dapat gambar secantik ni efeknya. kalau dulu nk gambar cantik mcm ni kena la pandai guna photoshop. Kalau tak tau guna tu, kem salam jer la... Tapi sekarg, semua pun dihujugn jari anda... Tapi we must remember, instagram is a simple photo editing, its never can replace photoshop. Alaaaa, tujuan instagram ni pun hanya utk filter and share to social networking... Kira canggih dah tu.. Especially utk org kampung mcm ai ni kan...

Nota kaki entri ni : Meh guna instagram edit gambar... Cantikkkkkk...

Thursday, June 21, 2012

dah besar teruna2ku....

hurmmmmmm.......
Kekadang bila pikir-pikir balik kebelakang, terasa cepat betul masa berlalu. sedar2 dah ader dua anak. Sedar tak sedar juga dah besar diarg ni. Maka dengan itu secara tak lgsg aku pun dh bertambah tua. Huhuhuhuhu......

Namun, walau bagaimanapun seribu kesyukuran kupanjatkan. Dalam tidak kesedaran itu, macam2 dah ALLAH kurniakan buatku. Alhamdulillah.... Antara yang x dapat digambarkan dgn kata2..... inilah kurniaan ALLAH paling bermakna

Nota untuk gambar : Dah besar kan?

Nota untuk gambar : Punnn dah besar...

Nota untuk gambar : Alhamdulillah. Bila nk tambah lagi satu ek??



Monday, June 11, 2012

:)

Hurmmmm... dah lamer sangat tak der entry.
Buka2, dashboard nya pun dah baru.
Ntah bila pun tak tahu.
Yg pasti menggagau juga mencari button utuk diklik bagi membuat entri baru.

Kalau ikut hati banyak yang nk dicerita.
Tapi boleh la dikategorikan sebagai busy memanjang.
Asik takder kat opis.
Kalau ader pun, asik tiada di meja.

Nk buat entry perlu semangat membara, perlu juga minda yang fresh.
Kalau tak, jadi la entry mcm ni.
Sekadar menaip apa yang terlintas di kepala.
Tapi kosong.
Takder isu, takder moral nk dikongsi.
Sekadar menghabiskan masa.
Masa yang sebenarnya tak pernah cukup.
Tapi tak juga tahu menghargai.

Banyak kerja yang perlu dilunaskan.
Banyak juga 'to do list' yang perlu dibuat.
Tapi tak juga memulakan sebarang tindakan.
Ada, tapi hanya niat di hati.
Niat yang terlekat.
Tak lepas-lepas.
Harapnya tak terpadam niat di situ sahaja.

Maka dengan itu, mari berhenti dengan kadar segera.
Berhenti menaip.
Berhenti melalut.
Berhenti membuang masa...

Okay, babai..

Nota kaki : MARI BUAT KERJA!!!!