Wednesday, June 03, 2009

Kerja, Cuti, Kenduri....

Kenapa ntah aku tulis tajuk entry kali ni mcm tu... Senanyer rasa mcm dah lamer tak mencoret dan meluahkan aper yg terbuku dihati dan terpikir dikepala...

Sebenarnya sekarang kami sekeluarga tengah sibuk dengan kenduri adik ipar aku yang bongsu. Hujung minggu lepas kenduri dikampungku dan minggu ni kami akan menghantarnya ke kelantan belah suaminya pula.

Penatnya kenduri dikampung belum habes lagi. Aku dan kasihku masih belum dapat berehat sepenuhnya. kasihku masih sbk uruskan hal-hal berkaitan rumah yang sepatutnya siap by end of this month. Aku pulak biasa la, tak habes lagi mengemas, membasuh, menyiapkan hal2 umah dan keje lain yang dah lame aku tak buat betul2. Yer la, dah sebulan kitarg asik sibuk blk kpg bila hujung minggu uruskan persediaan kenduri adikku...

Alhamdulillah, semua pun dah berjalan lancar. Dah selesai pun semua. Esok kami sekeluarga akan bertolak ke kelantan untuk menghantar pengantin. Kesian pula fikirkan buah hati kami yg comel tu. Tak pernahnya dapat berehat dirumah. Pantang hujung minggu mesti berjalan.. tak per la. This week will b the last week, then we r gonna have a full rest at home... Masak2, makan2, bercinta... Hehehehe....

Keje pulak aku ingat minggu ni aku tak buat aper2. malas... Tak bersemangat. Lagi pun aku keje dua hari jer minggu ni... Di unit ni pun tak der aper yg perlukan feed back segera. So, aku pun mula membuat kerja2 yang bukan. Serf internet, baca buku, tgk movie.. Aper2 jer la sementara menuggu pukul 5...

Dah la aku mengarut... Sesajer senanyer nk update wat happened in a few weeks back... Nanti la, aku update gambar kenduri. Tak der yang menarik. Aku tak sempat pun bergambar ngan pengantin. Maklum la, jadi AJK angkat pinggan kotor pada hari tersebut. Aku pun tak kisah, yang penting kenduri berjalan lancar... :)


No comments: